was successfully added to your cart.

Noniin ja pitkästä aikaa taas täällä! Me päätettiin nyt tehdä pientä päivitystä liikkeistä, joita voi tehdä Crosscoressa 🙂

LIIKKEIDEN AUKASU :

Jokainen liike suoritetaan Crosscoressa. 

 

1. RISTIKYYKKY: Ota Cross coren käsituista kiinni ja mene kauemmas tukipisteestä. Ota lantionlevyinen haara-asento ja hyvä keskivartalotuki. Lähde viemään oikeaa jalkaa vasemman taakse ristiin. Lähde kyykistymään saman aikaisesti. Kädet koukistuu ja suoristuu tasapainon mukaan. Katso että vasemmassa jalasssa on 90’ asteen kulma ja polvi ei ylitä varvaslinjaa. Mitä alemmas viet takimmaisen jalan sen tehokkaampi liike. Nouse ylös ja toista toiselle puolelle.

Liike tuntuu: Pakara, etureisi, takareisi ja vatsalihaksissa.

image19  image18

 

image20

 

2. PISTOOLIKYYKKY: Ota Cross coren käsituista kiinni ja mene kauemmas tukipisteestä. Ota lantionlevyinen haara-asento ja hyvä keskivartalotuki sekä selkäsuorana. Ojenna oikea jalka eteen suoraksi. Ja lähde nojaten kyykistymään taakse päin. Kädet koukistuu ja suoristuu tasapainon mukaan. Katso että vasemmassa jalassa on 90’ asteen kulma tai syvempi. Mitä alemmas pääset sen tehokkaampiliike.

Liike tuntuu: Etu-, takareisi ja pakaralihaksissa                                                    Avustava: Lonkan koukistus ja vatsalihakset.

 

image16  image17

 

 

3. JOUSIAMPUJA: Ota Cross coren käsituista kiinni ja mene kauemmas tukipisteestä. Ota lantionlevyinen haara-asento ja hyvä keskivartalotuki. Lähde avaamaan rintaa auki, kädet suoriksi olkapää tasolle ja kierähdä oikea kylki edellä lattiansuuntaisesti käsinojaan.Noja-asennossa, purista lapaluita yhteen selän takana. Palauta liike lähtöasentoon ja kiepauta itsesi toiselle puolelle. Vältä hypähtävää liikettä.

Liike tuntuu: Selässä, latsissa, takaolkapää, rinta                                                Avustava: hauis ja ojentaja.

image21  image15

image14

 

4. OJENTAJA PUNNERRUS CORESSA: Ota Cross coren käsituista kiinni ja käänny ympäri. Mene kauemmas tukipisteestä. Jolloin laitteen kiinnityspiste jää selän taakse. Ota lantionlevyinen haara-asento ja hyvä keskivartalotuki. Suorista kädet pään yläpuolelle, olkavarsi korvien viereen. Koukista kädet, kämmenet pään päälle ja nojaudu painolla eteen. Suorista kädet suoriksi ja toista. Kyynärvarsiliikkuu, olka- pysyy koko ajan omalla paikallaan. Mitä kauempana olet laitteen kiinnitys pisteestä sen helpompi liike.

Liike tuntuu: Käden ojentaja

 

image12  image13

 

 

5. HARTIA- OLKAPÄÄ: Ota Cross coren käsituista kiinni ja mene kauemmas tukipisteestä. Ota lantionlevyinen haara-asento ja hyvä keskivartalotuki. Suorista kädet suoriksi vartalon eteen ja ota takanoja. Suorin vartaloin suorista kädet pään yläpuolelle, pienessä koukussa ja tuo lantio eteen. Palauta liike ja toista.

Liike tuntuu: Hartiassa ja olkapäissä

image3  image4

 

 

6. HAUISKÄÄNTÖ KYYKYN KANSSA: Ota Cross coren käsituista kiinni ja mene kauemmas tukipisteestä. Ota lantionlevyinen haara-asento ja hyvä keskivartalotuki. Kyykisty alas selkäsuorana, polvet varpaat samaan suuntaan sekä keskivartalo tiukkana. Kämmenet vartalon edessä suoriksi. Ja nouse lähtö asenttoon hauiskäännöllä. Kämmenet olkapäätä vasten ja olkavarsi psysyy paillaan. Toista.

Liike tuntuu: Taka,-etureisi, pakara ja hauis                                                                                       Avustava: keskivartalo

image6  image7

 

 

7. PUNNERRUS CORESSA: Ota Cross coren käsituista kiinni ja käänny ympäri. Mene kauemmas tukipisteestä. Ota lantionlevyinen haara-asento ja mene etunojapunnerrus- asentoon, kämmenet vartalon eteen suoriksi, hyvä keskivartalotuki ja selkä suorana. Punnerra. Mitä alemmas menet sen haastavempi liike. Katso että kämmenet pysyy 90’ kulmassa punnerruksen aikana.

Liike tuntuu: Rintalihas sekä paranataa tasapainoa/kehonhallintaa            Avustaja: ojentaja

image11  image10

 

 

8. JALKOJEN TUONTI RINTAAN: Laita Cross coren käsituista jalat läpi ja käänny ympäri. Kämmenet maahan ja suorista vartalo, jotta pääset lankku asentoon. Lähde tuomaan jalkoja yhtaikaisesti kohti rintaan sekä nosta lantioita kattoa kohti. Palauta hallitusti lähtö asentoon ja toista.

Liike tuntuu: Vatsalihakset

Avustava: ylävartalotuki

image1 (4)    image2

 

Hauskaa viikonloppua kaikille! 🙂

-Pinja&Mona

Author Anton Kettunen

More posts by Anton Kettunen